ε, δεν γινεσαι!

Cheemba, φίλος και γκομενάκι χαλαρουίτα στο σπίτι. Εγώ κι εκείνος στον καναπέ με κουβεντούλα κι εκείνη χαζεύει youtube στο laptop. Κάτσε να θυμηθώ πώς ξεκίνησε η ιστορία... Α, ναι:

-Ρε φίλε, διαβάζεις καθόλου εσχατόμυγα;

-Τι ειν' αυτό;

-Καλά ρε, γιατί τα γράφω;

-Τι, αυτό με τα σκιτσάκια;

-(Καταπίνω μικρές γουλίτσες θυμού) Ναι... αυτό με τα σκιτσάκια... και τις ιστορίες... και τα διπλής... και τα twists... και τα comics...

-A, ναι το τσεκάρω που και που. Άκου μια ιστορία που μου 'ρθε να γράψεις...

Ε, και ξεκινά μια συζήτηση επιπέδου που αφορούσε αρχικά την Φάρμα των Ζώων του Τζορτζ Όργουελ, την παγκόσμια διακυβέρνηση και τα αυταρχικά καθεστώτα και κατέληξε -δεν θυμάμαι πως- στην αποίκηση του Άρη και τον υπερπληθυσμό του πλανήτη μας.


Ψάρωσες; Το γκομενάκι πάντως δεν είχε ψαρώσει καθόλου. Βασικά μας είχε γραμμένους εκεί όπου ο ήλιος δε φέγγει ποτέ. (στα αγγλικά ακούγεται καλύτερα). Απορροφημένη στο laptop ανάμεσα στα πόδια της (where sun never shines) που και που διέκοπτε τις βαρύγδουπες τίγκα στον στόμφο φράσεις μας τύπου άκου-πώς-τα-λέω-ρε με χαχανίσματα:

-Η γεωμετρική αύξηση του πληθυσμού της γης κάποια στιγμή θα σταθεροποιηθεί διότι...

-(χουχουχου!)

-Η ευημερία των λαών εξαρτάται από το επίπεδο της παιδείας και την προσβασιμότητα σε βασικές ανάγκες όπως...

-(χιχιχι!)

-Η NASA δεν έχει χρήματα να αλλάξει ένα μπουλόνι, πώς είναι δυνατόν να οραματίζεσαι την αποίκηση του Άρη απ' την στιγμή που...

-(χεχεχε!)

Ε, κάποια στιγμή δεν άντεξα και την ρώτησα:

-Κατερίνα θα μας πεις κι εμάς τι βρίσκεις τόσο αστείο;

-Να μωρέ, εδώ στο youtube βλέπω τον Mr Bean στην πισίνα. Έχει ανέβει στον βατήρα και φοβάται να πηδήξει ο μαλάκας! Χουχουχου!



Ε, αυτό. Μην περιμένεις καμιά ανατροπή της ιστορίας ούτε κάτι λιγότερο ή περισσότερο αστείο. Το μοναδικό συμπέρασμα είναι ότι όταν είσαι χαλαρός τα πάντα φαίνονται πιο απλά κι εύπεπτα. Αυτό σκέφτηκα.

Επίσης σκέφτηκα πως με 1,30ευρώ μπορώ να αγοράσω μόνο μια Φιξ απ' το περίπτερο.

Ε, με ένα φιξάκι γίνεσαι;


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου