o Ντελόρ, ο μπάρμπα Φούφης και οι πουτάνες

Θυμάται κανείς σας τον Ντελόρ και τα πακέτα του; Τότε που είχαμε ακόμα ευρωπαϊκή οικονομική κοινότητα. Τότε, μωρέ, που το χρήμα έφτανε στην χώρα σου ζεστό, ζεστό απ' τις κωλότσεπες των Γερμανών, Βέλγων, Γάλλων και λοιπών συνταξιούχων συνευρωπαίων.


Τότε που όοολη η ελληνική επαρχία καταβρόχθιζε αυτά τα χρήματα που κατά τ' άλλα προορίζονταν για την ενίσχυσή της. Ξέρεις... τα "μπαμπάκια"... με πιάνεις; Με πιάνεις...

Ε, λοιπόν αυτά τα πακέτα Ντελόρ, η ευρωπαϊκή οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας σου από τους εταίρους της δηλαδή, είχε ταΐσει κοσμάκη και κοσμάκη. Κυρίως Λαρισσαίους, Πατρινούς, Κορίνθιους, Τρικαλινούς κτλ. Ο μπάρμπα Φούφης το πρωί περνούσε με το 4x4 απ' το εικονικό του χωράφι (βλέπε καφενείο), το μεσημέρι πήγαινε σπίτι του να φάει (βλέπε τράπεζα) και τη νύχτα έπεφτε νωρίς για ύπνο διότι τα ξημερώματα έπρεπε να πάει για δουλειά (βλέπε κωλόμπαρο).

Τα κωλόμπαρα εκείνη την εποχή στην επαρχία ξεφύτρωναν σαν τα μανιτάρια. Ο μπάρμπα Φούφης και οι συντοπίτες του γαμούσαν αβέρτα, Όλη η νεολαία απ' το Νοβοροσίσκ έως το Τεπελένι είχε περάσει απ' τον πούτσο του και ζητώ συγγνώμη απ' το θηλυκό αναγνωστικό κοινό. Εκείνη την εποχή δεν υπήρχε περίπτωση να είσαι Μολδαβή, Ουκρανέζα ή Αλβανίδα και να μην είχες κάτσει στον μπάρμπα Φούφη. Να 'ναι καλά ο Ντελόρ και τα πακέτα του γαμούσε όλη η Ελλάδα.


Μα ευγνώμονες στον Ντελόρ δεν ήταν μόνο οι Έλληνες επαρχιώτες. Ήταν και οι οικογένειες των εκδιδόμενων κοριτσιών. Κεράκι ανάβανε στο όνομά του. Δίπλα στο εικονοστάσι φωτογραφία του είχαν. Τόση αγάπη για τον Ντελόρ! Μερικές πουτάνες μάλιστα άλλαζαν και το καλλιτεχνικό τους. Τι Ρουσλάνα, Τατιάνα και Πλακομούνοβα; Ντελορ! Τιμής ένεκεν τύπου. "Πώς σε λένε" την ρωτούσες, "Ντελόρ" σου απαντούσε.

Η πανέμορφη αθώα Ελλάδα των περασμένων δεκαετιών που αναπολείτε όλοι ε;

Τότε που με πέντε χιλιάδες δραχμές γαμούσες τον Ντελόρ.


Έπαιρνες και ρέστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου